Dette innholdet er skrevet før 2019 da antall fylkesmannsembeter gikk fra 16 til 10. Informasjonen kan være utdatert.

Gutulia nasjonalpark fyller 50 med statsråden til stede

Hele ni lørdager på rad er femtiåringen Gutulia nasjonalpark feiret. Nå til helga kommer klima- og miljøministeren og fylkesmannen for å markere jubileet.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 22.08.2018

Gutulia er de sølvgrå tørrfuruenes og de spredte gammelgranenes nasjonalpark - og Norges minste. I kontrast til den uberørte skogen står Gutulisetra – setervollen som er blitt tatt vare på av folk og fe helt siden 1750-tallet. I sommer har det vært feiret til gagns. Startskuddet gikk 30. juni, og hele ni helger har gått med til feiringa. Lørdag 25. august avsluttes feiringa med en stor markering.

"Nå til helga er den offisielle jubileumsmarkeringen. Da kommer klima- og miljøminister Ola Elvestuen for å holde innlegg. Med seg på turen han han også fylkesmannen i Hedmark, Sigbjørn Johnsen", forteller Kirsten Thyrum, nasjonalparkforvalter for Femundsmarka.

Sammen med flere folkemusikere skal den verdenskjente musikeren og komponisten Frode Fjellheim sette tonen på setervollen med musikk som tar tak i både kropp og sjel.

"Det blir aktiviteter for besøkende i alle aldre på de tre setervollene, og vi setter opp busser i skytteltrafikk fra Drevsjø", avslutter Thyrum. Hun håper folk setter av dagen og at mange tar turen for å få med seg denne begivenheten. Les mer om Gutulia og arrangementet på de relaterte lenkene.