Dette innholdet er skrevet før 2019 da antall fylkesmannsembeter gikk fra 16 til 10. Informasjonen kan være utdatert.

Bli med på feiringen av Gutulia nasjonalpark 50 år

Gutulia nasjonalpark er en av de eldste nasjonalparkene i Norge. I år skal den markere 50-års jubileum med besøk av blant annet klima- og miljøministeren.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 04.07.2018

Startskuddet gikk lørdag 30.juni,deretter blir det ulike opplegg med informasjon og guida turer hver lørdag gjennom hele sommeren. Der kan du oppleve stemningen i denne gamle skogen med sine karakteristiske kjempetrær.  Det blir informasjon om bjørnens levevis, om botanikk og fugleliv, samt om setertida og sørsamisk reindrift. Det hele avsluttes med et stort jubileumsarrangement den 25. august.

Gutulia nasjonalpark ligger like sør for Femundsmarka nasjonalpark, og begge forvaltes av det samme lokale nasjonalparkstyret. Det er ansatt to nasjonalparkforvaltere, én med kontorsted Røros som er ansatt hos Fylkesmannen i Trøndelag og én med kontorsted Drevsjø som er ansatt hos Fylkesmannen i Hedmark.

Dere er alle hjertelig velkommen til å besøke dette området i sommer og dere kan i tillegg få tips til flere opplevelser på turen. Oversikt over programmet finner dere i vedlagte nasjonalparkbilag.