Erling Jevne åpnet gården sin for eldre

Erling Jevne er medlem av Fylkesmannen i Innlandet sitt inspirasjonskorp. Stemningen var god da han fredag 3. juli, sammen med sin kone Inger Lise, åpnet gården sin for beboere og pårørende fra Bakketun bofellesskap og Dagsenteret på Tretten.

Publisert 06.07.2020

Dette var det fjerde arrangementet siden lanseringen av korpset 11. juni 2020. Fylkesmannen i Innlandet sitt Inspirasjonskorps har som mål å bidra til å fremme helse og trivsel blant de eldre og å inspirere de som hjelper denne gruppen i hverdagen.

God stemning

Været kunne kanskje vært bedre, men stemningen var det ingenting å si på. Arrangementet startet ute med tale fra varaordfører i Øyer Nisveta Tivo og velkomsthilsen fra Inger Lise Jevne som også leste dikt hun har skrevet selv. Ass. Fylkesmann Sigurd Tremoen takket vertskapet for innsatsen de gjør for inspirasjonskorpset og understreket samtidig hvor viktig det at vi tar vare på våre eldre. Velferdsdirektør hos Fylkesmannen sa litt om prosjektet og hvordan dette prosjektet henger sammen med andre prosjekt som Fylkesmannen har, «leve hele livet» og matgledekorpset. Dette er en ny måte å jobbe på for Fylkesmannen der vi trekker til oss andre krefter og jobber med budskapene på en litt annen måte enn vi er vant til.

Ønsker å gi noe tilbake

Erling Jevne sa i sin hilsen til de fremmøtte at han ønsker å gi noe tilbake til dem som heiet på han da han var aktiv skiløper. Erling oppfordret også andre bønder til å åpne gårdene sine for denne gruppen. Denne dagen hadde han også fått med seg en annen «skiløperkollega» og korpsmedlem Torbjørn Løkken som fortalte litt om hvorfor han ønsket å være med i Inspirasjonskorpset.

Mye regn gjorde at resten av arrangementet måtte holdes innendørs. Det satte ingen demper på stemningen, snarere tvert om. Kaffe og kake ble servert og Atterljomen  (Aslak Brimi, Bjørn Kåre Odde og Astrid Sulheim, fra Lom) sto for underholdningen til taktfaste tramp fra de eldre.

Dagens høydepunkt var da Erling Jevne og Torbjørn Løkken, iført sine gamle landslagsdrakter, tok med seg alle på en liten treningsøkt. Stort engasjement og glade smil. Det er ikke så mye som skal til for å holde seg i form, mye kan gjøres på stuegulvet med en stol å holde seg i.

 

Inspirasjonskorpset kommer gjerne ut i kommunene

Inspirasjonskorpset tar nå sommerferie, men tilbyr besøk til kommuner i Innlandet som ønsker inspirasjon og faglig påfyll innenfor temaene aktivitet og etisk refleksjon i koronatid, smittevern og praktisk bruk av veiledere fra sentrale myndigheter.