Koronavaksinasjonsprogrammet

Illustasjon vaksinering mot virus i 2021

Koronavaksinasjonsprogrammet er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og ansvaret for vaksinasjon av målgruppene er kommunene og helseforetakene. 

Målene for koronavaksinasjonsprogrammet:

  • Redusere risiko for død
  • Redusere risiko for alvorlig sykdom
  • Opprettholde essensielle tjenester og kritisk infrastruktur
  • Beskytte sysselsettingen og økonomien
  • Gjenåpne samfunnet

Alle som får tilbudet bør ta vaksinen

Det er et mål at alle som blir anbefalt vaksinasjon velger å ta vaksinen. Personer som blir anbefalt vaksinasjon, skal ha fått kunnskap nok til å ta et informert valg.


Publisert 22.02.2021

Kommunikasjon med innvandrergrupper om korona

Helsedirektoratet inviterer til webinarserie for ansatte som jobber med kommunikasjon om korona i norske kommuner. Første seminar var 17. februar og webinarene legges fortløpende ut på denne siden.


Publisert 18.02.2021

Nasjonal opplæring i koronavaksinering

Nå har Helsedirektoratet lansert nasjonal opplæring i koronavaksinering – den digitale opplæringsressursen har de laget sammen med Folkehelseinstituttet og kompetansebroen.


Publisert 11.02.2021

FHI: AstraZeneca-vaksinen viser god effekt mot covid-19

AstraZeneca-vaksinen er den tredje som er godkjent for bruk i Norge. Effektstudiene som godkjenningen bygger på viser god effekt på mild sykdom og enda høyere effekt mot alvorlig sykdom.


Publisert 10.02.2021

Mulig økt risiko for alvorlige allergiske reaksjoner fra to av mRNA-vaksinene mot covid-19

Meget sjeldne, anafylaktiske reaksjoner er rapportert etter vaksinasjon med mRNA-vaksinene fra BioNTech/Pfizer og Moderna.


Publisert 08.02.2021

Nytt kapittel i Vaksinasjonsveilederen for helsepersonell: Verktøykasse for et likeverdig vaksinasjonstilbud

Det nye kapittelet i Vaksinasjonsveilederen omhandler ulike strategier for å identifisere og redusere barrierer mot vaksinasjon hos grupper og enkeltpersoner som ellers kan være vanskelige å nå.


Publisert 03.02.2021

Informasjon om koronavaksinasjon på ulike språk og for syns- og hørselshemmede

Folkehelseinstituttet tilbyr informasjonsbrosjyrer med ulik detaljeringsgrad på 45 språk. Brosjyrene er også tilrettelagt for syns- og hørselshemmede i form av tegnspråkvideo med undertekster og stemme, og som lydfiler på flere språk.


Publisert 03.02.2021

Vaksineringsscenario

Folkehelseinstituttet har laget to vaksinasjonssenario som sier noe om når vaksinasjon mot Covid-19 kan forventes å skje for de enkelte gruppene.


Publisert 02.02.2021

Webinar om vaksinasjonsutstyr til koronavaksinasjonen

Riktig bruk og tilgang på tilstrekkelig utstyr er en forutsetning for å gjennomføre vaksinasjonen i tråd med koronavaksinasjonsprogrammet. Helsedirektoratet inviterer til tre webinarer.


Publisert 29.01.2021

Økning i antall koronavaksiner fra uke 5

Økt forutsigbarhet i vaksineleveranser bidrar til at Folkehelseinstituttet kan redusere beredskapslageret og doble utsendelsen koronavaksinen Comirnaty (BioNtech-Pfizer) i neste uke.


Publisert 29.01.2021

Krav til arkivering av egenerklæringsskjema ved vaksinasjon

Helsedirektoratet har kommet med en avklaring vedrørende egenerklæringsskjemaet som kan brukes ved koronavaksinering som FHI har utarbeidet.