250 deltakere på tverrfaglig konferanse om barn

Bedre samhandling og barns rett til å bli hørt var tema for konferansen som fylkesmennene i Aust- og Vest-Agder arrangerte 18. og 19. november 2015.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 30.11.2015

Tittelen på konferansen var Se meg - hør meg - hjelp meg, og målgruppen var de som arbeider med og for barn og unge.

Påtroppende fylkesmann Stein Ytterdahl åpnet konferansen, og vi er glad for at han også påpeker viktigheten av å satse på barn og unge. Barnekonvensjonen ligger til grunn for alt arbeid med barn og unge, og Thomas Wriggleworth fra Barneombudet ga oss en innføring i denne. Jo Fiske fra Statped viste til arbeidet som er gjort i Asker kommune når det gjelder å omgjøre planer til praktisk arbeid, og ga konkret og gode eksempler.

Ungdommer fra Forandringsfabrikken ga tilhørerne mye å tenke på, og de er tydelige i sine råd til oss som jobber med barn: Vær ekte, vær medmenneske, vis kjærlighet og spør/lytt til hva som er viktig for meg!

Første dag var det også parallellsesjoner med mange ulike temaer å fordype seg i, – og de viste noe av bredden som er innenfor barn og unge-arbeidet.

Dag to startet innføring i taushetspliktens muligheter og begrensninger, og advokat Kurt Bjørnnes er tydelig og skaper gode diskusjoner rundt et viktig tema.

Arne Holte fra Folkehelseinstituttet er også tydelig i sin tale, og levner ingen tvil om hvorfor tidlig innsats og gode barnehager lønner seg. Ved å fremme barns psykiske helse minsker vi psykiske lidelser og får en mer fornuftig samfunnsøkonomi. I tillegg til at vi sparer mye personlig lidelse.

Underveis var det muligheter til å besøke ulike informasjonsstands fra ulike aktører som bidrar inn når det gjelder barn og unge. I tillegg hadde Tangen Videregående skole laget flotte bilder og videosnutter om barns rett til å bli hørt.

Vi håper og tror konferansen ga deltakerne noe å tenke på og til å ta med hjem til eget arbeidssted for videre diskusjon.

Tusen takk til alle som deltok – vi har sendt dere en lenke for å få tilbakemelding på hva som var bra og hva som kan bli bedre – og håper alle svarer på den.

Presentasjonene fra konferansen finner dere her.