Søknad om utvidet utslippstillatelse av kommunalt avløpsvann i Sirdal

Høringsfrist:
10. mars 2017 16.00

Sirdal kommune søker om å utvide sin utslippstillatelse av kommunalt avløpsvann til Sira. Gjeldende utslippstillatelse er overskredet og det er forutsatt fortsatt stor fritidsutbygging i området.

Publisert 07.02.2017

Rammen for utslippet søkes økt fra 5000 til 10 000 PE (personekvivalenter) - organisk belastning.

For å oppnå tilstrekkelig hydraulisk kapasitet i renseanlegget for denne økningen vil man ha en ny forbehandling med sil, sandfang og utjevning. Det vil bli bygget ny slambehandling. Eksisterende slambasseng blir bygget om til rejektvannsbasseng for avvanningen. Avvanningskapasiteten vil bli økt. Antall slamcontainere vil bli økt fra en til to. I tillegg vil det bli plass til en mindre container for sandgods og silgods.

Søknaden er lagt ut på nettsidene til Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder, www.fylkesmannen.no/av. Alle søknadsdokumenter kan også fås ved direkte henvendelse til Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder, Tordenskjolds gt. 65, 4605 Kristiansand.

Eventuelle uttalelser skal være skriftlige og sendes til Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder, Postboks 788 Stoa, 4809 Arendal eller som e-post til fmavpost@fylkesmannen.no innen 10. mars 2017.