Presserom

Kommunikasjonsstaben jobber tett på statsforvalteren og alle våre fagavdelinger. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 13.12.2022, Sist endret 13.12.2022

Vi hjelper gjerne journalister med å finne riktig person for nyttig bakgrunnsinformasjon, saksopplysninger og intervju. Vi legger også til rette for pressen under større møter og arrangementer, som kongelige besøk og andre offisielle besøk.

I presserommet finner du blant annet våre pressemeldinger, invitasjoner og programmer for ulike arrangementer, for å nevne noe. 

For å få daglige nyheter, artikler, prinsipielle vedtak og tilsynsrapporter anbefaler vi deg å se på våre fag- og temasider.

Vi kan i tillegg anbefale deg å opprette et abonnement på nyheter/saker fra nettsidene våre.

Det hender at vi også publiserer artikler via Facebook og LinkedIn - følg oss derfor gjerne der.

 


 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 26.10.2020

Nytt navn på fylkesmannsembetet

Fra 2021 er vi Statsforvalteren i Trøndelag. Regjeringen har bestemt å endre navn på fylkesmannen. Den nye benevnelsen på embetet er ‘statsforvalteren i...’ og tittelen på øverste leder blir ‘statsforvalter’. 


Publisert 12.10.2020

Kronprinsen til Fosen og Levanger

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøker Indre Fosen og Levanger den 19. og 20. oktober 2020. Kronprins Haakon skal besøke Falstadsenteret og han skal møte eldrerådet i Indre Fosen. Under besøket ved Falstad skal han blant annet møte skoleelever.


Publisert 11.02.2020

Både Konge og Prinsesse tilstede ved Ski Tour

Hans Majestet Kong Carl XVI Gustaf av Sverige og Prinsesse Astrid, fru Ferner vil være tilstede under Ski Tour 2020 i Trondheim.


Publisert 06.02.2020

Lahkoe biejjine! Gratulerer med dagen!

Trööndelagen Fylhkenålma sijhtebe gaajhkesidie læhoestidh! Vi hos Fylkesmannen i Trøndelag hilser alle på samenes nasjonaldag!


Publisert 30.12.2019

Historisk i Trøndelag - nå blir vi større og færre

Onsdag 1. januar våkner to av tre trøndere i en ny kommune. Trøndelag går fra 48 til 38 kommuner. Ikke siden 1960-tallet har Norge sett så mange endringer i kommunekartet, og Trøndelag er blant de fylkene der det skjer mest.


Publisert 12.11.2019

H.M. Kong Harald til Trondheim

H.M. Kong Harald besøker Trondheim i forbindelse med håndball- EM for menn i januar 2020. Hans Majestet Kongen skal se Norges håndballherrer i det innledende gruppespillet.


Publisert 25.10.2019

Lovlighetskontroll: Valg av ordfører og varaordfører i Ørland

Valget av Tom Myrvold som ordfører og Ogne Undertun som varaordfører den 3. oktober er gyldig, og blir derfor stående. Fylkesmannen i Trøndelag opphever samtidig Ørland kommunestyres nyvalg av ordfører og varaordfører denne uken.


Publisert 16.10.2019

Avklaring fra departementet

Klima- og miljødepartementet slår fast at Fylkesmannens tolkning og vurderinger knyttet til motorferdsel i utmark i Lierne kommune er i tråd med lovformålet.


Publisert 12.10.2019

Takket av assisterende fylkesmann

Denne uka hadde assisterende fylkesmann Gerd Janne Kristoffersen sin siste arbeidsdag. Avslutningen ble markert sammen med nåværende og tidligere kolleger, samt samarbeidspartnere fra et aktivt og spennende yrkesliv.


Publisert 11.10.2019

Medlem av Europakontoret

Fylkesmannen i Trøndelag er tatt opp som medlem ved Trøndelags Europakontor. Embetet søkte om medlemskap etter ledergruppas studietur til Brussel for kort tid siden.