Samferdselsministeren signerte tilleggsavtale

Fredag signerte partene i byvekstavtalen i Trøndelag en ny tilleggsavtale. Det betyr mer penger til kollektivtrafikk og myke trafikanter i Trøndelag. Den nye tilleggsavtalen i byvekstavtalen er verdt over 800 millioner kroner.  Fylkesmann Frank Jenssen og Mari Mogstad direktør for Kommunal- og justisavdelingen overvar signeringen.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 16.10.2020

Samferdselsminister Knut Arild Hareide deltok sammen med statssekretær Heidi Karin Nakken i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, KMD, under markeringen der ny tilleggsavtalen av byvekstavtalen ble signert.  De skrev under avtalen sammen med ordførerne i Stjørdal, Trondheim, Malvik og Melhus, samt Trøndelag fylkeskommune.

Fylkesmann Frank Jenssen og Mari Mogstad direktør for Kommunal- og justisavdelingen overvar signeringen. Fylkesmannen har deltatt i de lokale forhandlingene på vegne av Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Fylkesordfører Tore O Sandvik og ordfører Rita Ottervik i Trondheim innledet og orienterte kort om byvekstavtalene. Deretter fikk ordførerne i Malvik, Stjørdal og Melhus fortelle om betydningen av samarbeidet i egen kommune.

Byvekstavtalen som ble inngått i juni 2019 innebar et statlig bidrag til kollektiv-, gang- og sykkelsatsing i Trondheimsområdet på over 8 milliarder kroner. Tilleggsavtalen sikrer ytterligere 800 millioner kroner i statlige bidrag til forbedret kollektivtilbud, reduserte kollektivtakster og reduserte bompenger.

Signeringen foregikk i foajeen på Clarion hotell Brattøra. Samferdselsminister Knut Arild Hareide deltok også på markeringen av byggestart for Nydalsbrua, og ved åpning av ny veg i Soknedalen, senere på dagen. 

Hensikten med Byvekstavtalen er at veksten i persontrafikk i og rundt de store byene skal skje til fots, sykkel eller kollektivt. Støtten til de lokale og regionale samferdselsprosjektene kobles med evnen til å holde nullvekstmålet. Fylkesmannen deltar i de lokale forhandlingene på vegne av Kommunal- og moderniseringsdepartementet, KMD. 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.