Årets Økobonde Trøndelag 2020

Hans Henrik Horneman fra gården Reins kloster i Rissa er kåret til Årets Økobonde i Trøndelag 2021. Prisen består av kr 15 000, et diplom og et metallskilt som synlig bevis.

Vi gratulerer!

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 10.05.2021

Om årets pris

Prisen Årets Økobonde blir delt ut som en del av satsingen for å øke økologisk matproduksjon i Trøndelag. Dette er fjerde gang prisen deles ut, og den skal gå til den eller de som gjør en god innsats for utvikling og omdømmebygging av det økologiske landbruket i Trøndelag.

Svært gode kandidater var nominert i år, og det ble en vanskelig avgjørelse for juryen. Juryen bestod av Trøndelag Bondelag, Sør- Trøndelag Bonde og småbrukerlag, Økologisk Nord-Trøndelag, Trøndelag Fylkeskommune, Norsk landbruksrådgiving og Statsforvalteren i Trøndelag. Avgjørelsen ble til slutt avgjort ved avstemning og Hans Henrik Hornemann med gården Reins kloster i Rissa gikk av med seieren.

Hans Henrik Horneman, ble nominert av Norsk landbruksrådgiving Trøndelag

Om Hans Henrik Horneman ved Reins Kloster

Hans Henrik Horneman overtok hjemgården Reins Kloster i Rissa i 2000, og startet omlegging til økologisk drift året etter. De første årene satset han stort på melkeproduksjon, og viste at det er fult mulig å oppnå avlinger og avdrått på høyde med de dyktigste konvensjonelle bøndene.

Det ble bygd nytt løsdriftsfjøs med melkerobot som sto ferdig i 2002, og god dyrevelferd er i hovedfokus.

De seinere åra har fokuset også dreid mot tilleggsproduksjoner og i 2010 startet Hans Henrik, Reins Kloster AS som produserer økologisk is, med 9 ulike smaker. Iskremen er håndverkbasert og av høy kvalitet, og den er basert på lokale ingredienser. Melken kommer fra egen gård, fløte fra Rørosmeieriet, egg fra Ørland, jordbær, bringebær og solbær fra Trøndelag.

Flere av iskremene har vunnet priser og både i 2016 og 2017 vant han det norske måltid. På Trøndersk Matfestival i 2019 fikk isene Bringebærsorbet og Karamell-iskrem tildelt kvalitetsmerket Spesialitet, for unik smak. Isen kan kjøpes mange steder i landet.

Horneman har også produsert aquavit og øl, men øl produksjonen er nå avviklet.
Reins Kloster aquaviten kan bestilles på alle Vinmonopol, og finnes også i hyllene hos enkelte.

Juryen sin begrunnelse

Alle de nominerte leverte godt på mange av kriteriene som ble satt for prisen, og det som ble utslagsgivende var profilering av økologisk landbruk og nytenking ved markedsføring og salg.

Hans Henrik Horneman beskrives som svært god på formidling og når ut om økologisk landbruk til mange, og på ulike arenaer. Isen selges ved mange utsalgssteder og Reins Kloster aquaviten kan bestilles på alle vinmonopol.

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Kontaktpersoner