Etablerer fagnettverk Matglede Fosen

Matgleden vokser i Trøndelag og nå opprettes et eget nettverk for ansatte ved institusjonskjøkken på Fosen. Hensikten er å inspirere hverandre, få til samarbeid og dele erfaringer fra egen arbeidshverdag. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 15.09.2020

Bakgrunnen for at et nytt faglig nettverk blir en realitet er Trøndersk Matfestival. Matfestival måtte tidligere i sommer omstille på grunn av koronasituasjonen. Løsningen ble å gjennomføre Trøndersk Matfestival lokalt.  Og med det ble matfestivalen tilgjengelig for eldre som bor i institusjon. Åtte sykehjem på Fosen deltok og laget lokale arrangement med mat og måltidsglede i sentrum.

Nettverk for matansvarlige ved institusjonskjøkkenene. Hvorfor et slikt nettverk?

- Motivasjonen er å kunne inspirere hverandre, dele kompetanse, erfaringsutveksling, ha en arena for faglige diskusjoner. Dette midt i blinken for utviklingen av matregion på Fosen, sier Tore Bjørkli landbruksdirektør hos Fylkesmannen i Trøndelag. 

Både Oi! Trøndersk Mat og Drikke, trønderske matprodusenter, Matgledekorpset i Trøndelag, Fylkesmannen i Trøndelag og Fosen Regionråd blir viktige støttespiller for fagnettverket. Allerede ser deltakerne flere muligheter innenfor et samarbeid.

Nettverket gir også muligheter for å bli bedre kjent med lokale matprodusenter. Det ligger ei stor kraft i fellesskapet som bygges i et nettverk mellom institusjonskjøkken. , sier Brit Melting, Matgledekorpset Trøndelag.

Første møte er torsdag 1. oktober i Åfjord. Nettverket skal også bidra til mer mat- og måltidsglede på alders- og sykeinstitusjonene.

Fakta

Matgledekorpset i Trøndelag ble etablert høsten 2019 og har besøkt ulike alder- og sykeinstitusjoner i Trøndelag for å inspirere til mer mat og måltidsglede. Målgruppe for prosjektet er mat- og helsefagarbeiderne og ledelsen ved sykehjemmene og i kommunene. Målet er å skape mat og måltidsglede, og bidra til at måltidet skal går fra å være dagens holdepunkt – til dagens høydepunkt.  

Stortingsmeldingen «Leve hele livet» har som mål å skape et mer aldersvennlig Norge. Kvalitetsreformen skal finne nye løsninger på utfordringer knyttet til blant annet mat og måltider, aktivitet, helsehjelp og sammenheng i tjenestene.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.