Fagsamling - basiskurs - barneperspektivet i NAV

Dato:
2. september 2021 11.30 - 15.30
Sted:
Digitalt via teams
Arrangør:
Statsforvalteren i Trøndelag og NAV Trøndelag
Målgruppe:
Veiledere i NAV med brukerkontakt
Påmeldingsfrist:
25. juli 2021 23.59

Alle barn har rett til en god og trygg oppvekst. Tjenester som NAV gir voksne forsørgere, har betydning for barna. Barnekonvensjonen er en del av norsk lov og skal sikre at avgjørelser, også de de som gjelder voksne, skal være til barnets beste. Det betyr at barneperspektivet gjelder alle ansatte i NAV, uavhengig hvilket lovverk de arbeider etter.

Publisert 10.06.2021

Arbeids- og velferdsdirektoratet har gitt Statsforvalteren, i samarbeid med NAV Fylke, i oppdrag å bidra til at barn og unge som vokser opp i familier som er i en sosialt og økonomisk vanskelig situasjon og ungdom som mottar ettervernstiltak fra barnevernet, får nødvendig hjelp og tjenester fra NAV-kontoret.

NAV skal bidra til at utsatte barn, unge og deres familier får et helhetlig og samordnet tjenestetilbud. Tidlig innsats er vesentlig ved forebygging av sosiale problemer, helseproblemer og ekskludering fra viktige arenaer senere, som utdanning og arbeid. NAV har et særlig ansvar overfor barn og unge som vokser opp i sosialt og økonomisk vanskeligstilte familier. For å ivareta barneperspektivet, må ansatte ha evne til å se, vurdere og ta hensyn til barnas situasjon, både i saksbehandling og i oppfølgningen av familiene.

Målgruppen for samlingen er alle veiledere som har kontakt med brukere som har barn, uavhengig av foreldrenes oppfølgingsbehov og ytelse.

Målsettingen med samlingen er å gi grunnleggende kunnskap om:

  • hvorfor barneperspektivet i NAV er viktig
  • juridiske rammer for ivaretagelse av barneperspektivet
  • hvordan ivareta barneperspektivet i praksis, arbeidsmetodikk?
  • hvilke ressurser finnes i kontoret for veilederne der behov for mer hjelp avdekkes?

Statsforvalteren og NAV Fylke vil våren 2022 følge opp denne samlingen med et «dybdekurs». I denne samlingen vil formålet bli å gi ytterligere kunnskap og spre erfaringer til veiledere i NAV som har ansvar for å følge opp brukere med barn over tid.

Den digitale samlingen har plass til 250 deltagere. Ved for mange påmeldte, vil arrangørene prioritere slik at flest mulig kontor får delta. Dersom det er aktuelt, vil vi ta kontakt.

Praktisk informasjon

  • E-post med lenke til teams for digital deltagelse blir sendt ut 01.septembert 2021
  • Program blir lagt ut så snart det er det ferdigstilt
  • Det legges inn gode pauser underveis

 

Dato:
2. september 2021 11.30 - 15.30
Sted:
Digitalt via teams
Arrangør:
Statsforvalteren i Trøndelag og NAV Trøndelag
Målgruppe:
Veiledere i NAV med brukerkontakt
Påmeldingsfrist:
25. juli 2021 23.59