Høring - Søknad om mudring og utfylling ved Orkanger Havn i Orkland kommune

Statsforvalteren i Trøndelag har mottatt søknad fra Trondheim Havn IKS om mudring og utfylling ved Orkanger havn i Orkland kommune.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 11.01.2021

Informasjon om saken

Trondheim Havn IKS søker om å mudre 4600 fm3 ved kai 4 i Orkanger havn i Orkland kommune. Området som skal mudres er 2800 m2 og det skal mudres 2,2 meter ned i massene.

Bakgrunnen for tiltaket er planer om kunne ta imot større båter ved kaia, enn dagens kapasitet. I dag er området ved kaia ca. ved kote -10, mens det er et behov for utdyping til kote – 12. Arbeidet er planlagt utført i perioden vinter/vår 2021.

Trondheim Havn IKS søker om å benytte mudremassene som fyllmasser i en planlagt utfyllingsområde like sørøst for mudreområdet (se søknad for kart).

Miljøtekniske undersøkelser

Det er gjennomført miljøtekniske undersøkelser av sedimentene av Norconsult. Undersøkelsen viser at overflatesedimentene i tiltaksområdet ikke er forurenset og har konsentrasjoner av miljøgifter i tilstandsklasse I (svært god) og II (god).

Har du kommentarer?

Etter forvaltningsloven § 16 og forurensningsforskriften kapittel 36 skal saken varsles direkte til naboer eller andre som kan bli særlig berørt av tiltaket. Allmenheten skal også få anledning til å uttale seg før vi fatter vedtak.

Eventuelle merknader til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 7.2.2021.

 

Vis mer

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.