Trygghetsstandard i sykehjem

Mandag 19. april lanserer Helse- og omsorgsminister Bent Høie «Trygghetsstandard i sykehjem».

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 19.04.2021

Trygghetsstandard i sykehjem er et verktøy som tilbys til alle ledere i sykehjem i Norge som kan bidra i arbeidet med å heve kvaliteten på tjenestene.  Statsforvalteren i Trøndelag har hatt et særskilt oppdrag med utviklingen av den digitale løsningen i samarbeid med kommuner og Helsedirektoratet.

Under den offisielle digitale lanseringen av trygghetsstandard skal Statsforvalteren i Trøndelag bidra med å presentere verktøyet.

- Målet med lederverktøyet er å øke bevisstheten om pasienters verdighet, behov for omsorg og trygghet og redusere uønsket variasjon, sier Bente Kne Haugdahl, som er seniorrådgiver hos Statsforvalteren i Trøndelag. Hun har også hatt ansvaret for å utvikle ressursportalen.no og har jobbet i Helsedirektoratet med reformen Leve hele livet.

Trygghetsstandarden i sykehjem ses i sammenheng med tiltak og aktiviteter under kvalitetsreformen for eldre Leve hele livet. Verktøyet er tilgjengelig i Ressursportal.no, ett nettsted som gir samlet styringsinformasjon i arbeidet med reformen. Ressursportal.no utvikles og driftes av Statsforvalteren i Trøndelag.

Hva er trygghetsstandarden i sykehjem?

Trygghetsstandarden er et verktøy som kan brukes i alle nivåer i sykehjem, men den kan også ha overføringsverdi til andre deler av helse- og omsorgstjenesten. Lederverktøyet skal bidra til at man enkelt kan finne relevant informasjon i det systematiske kvalitetsarbeidet.

-Verktøyet fokuserer spesielt på systemer og strukturer og konkretiser de grunnleggende forutsetningene som må være på plass for at organisasjonen kan jobbe godt med kvalitets- og forbedringsarbeid, forteller Bente Kne Haugdahl.

Verktøyet er forankret i krav og føringer til forskrift om ledelse og kvalitetsforbedring og bygger på prinsippet om pasientens helsetjeneste – «Hva er viktig for deg?».

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.