Utdanningsdirektoratet møtte sektor

Direktør Hege Nilssen i Utdanningsdirektoratet takket barnehager og skoler i Trøndelag for den viktige jobben de har gjort under koronapandemien. Det gjorde hun på torsdag, i møte med trønderske barnehage- og skolemyndigheter og privat skoler. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 30.11.2020

Fylkesmannen i Trøndelag har under koronapandemien jevnlig hatt møter med representanter for barnehage- og skolemyndigheter i kommunene og friskoler. Et forum som har vist seg svært nyttig for informasjons- og erfaringsdeling. Torsdag i forrige uke gjestet direktør Hege Nilssen i Utdanningsdirektoratet det digitale forumet.

Hun ga barnehagene og skolene honnør for den jobben de har lagt ned i en krevende tid. Men hun var også tydelig på forventingene til sektor.

- Det er godt dokumentert at stengte barnehager og skoler og har stor negativ virkning på utsatte barn og unge. Det er viktig at vi har en viss fleksibilitet i tiltakene, som står i stil med smittesituasjonen lokalt. Rødt tiltaksnivå i trafikklysmodellen skal iverksettes når situasjonen tilsier det, men skal ikke brukes som et forbyggende smitteverntiltak, presiserte Nilssen.

Nilssen fikk blant annet spørsmål om ikke hjemmeundervisning en dag i uken kunne være fornuftig?

Hun sa da at det er meldt inn behov for å drøfte en noe større fleksibilitet på gult tiltaksnivå, men da ut fra mer organisatoriske og praktiske ordninger - og ikke som smitteverntiltak. Hun viste til at det ikke er åpnet for at hjemmeundervisning kan brukes som smittereduserende tiltak.

Samtidig fortalte hun at departementet og direktoratet har påbegynt et arbeid for nettopp å vurdere behov for fleksible tiltak – tiltak som skal hjelpe barnehagene og skolene å fortsatt holde åpnet.

I samråd med helse og skole

Direktøren i Utdanningsdirektoratet presiserte at hun er opptatt av at utforming av tiltakene i barnehage og skolen ikke skal skje av sektor alene, men at dette også i framtiden skjer i tett samarbeid med helsemyndighetene, både lokalt og nasjonalt.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.