Dette innholdet er skrevet før 2019 da antall fylkesmannsembeter gikk fra 16 til 10. Informasjonen kan være utdatert.

Pressemelding

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit skal diskutere utviklingsspørsmål ved NTNU. Presse bes søke akkreditering innen 1.november.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 18.10.2016

Global helse og unges engasjement er temaet når H.K.H. Kronprinsessen skal besøke et studentarrangement ved NTNU torsdag den 3. november.

I 2013 uttalte Kronprinsessen at den anerkjente norske legen Tore Godal er et av hennes store forbilder. Godal, som gjennom sitt arbeid med vaksiner og malaria har bidratt til å redde millioner av liv, skal nå sammen med H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit besøke NTNU.

Under møtet kommer H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit til å fortelle om sitt humanitære engasjement og føre en samtale med dr. Tore Godal hans unike bidrag til den globale folkehelsen. Godal har blant annet vært sentral i opprettelsen av Den globale vaksinealliansen (GAVI).

Arrangør av møtet er Effektiv Altruisme NTNU, en veldedig studentorganisasjon som gjennom vitenskapelige metoder forsøker å effektivisere bistandssektoren.

 

Presseakkreditering

 

Send epost til Tørris eller Siri dersom du ønsker å dekke besøket innen1.november.

 

Tid: 3.11.2016, 12:00-13:30

Sted: R2 i Realfagsbygget, Gløshaugen NTNU, 7491 Trondheim

Møtet vil være åpent for alle.

Akkreditert presse er velkommen til å dekke arrangementet.

Frist for akkreditering er 26.10. kl. 1200

Det vil bli utarbeidet et eget presseprogram. 

Kontaktperson på NTNU:
Anna Ringvold, styreleder i Effektiv Altruisme, anna.ringvold@gmail.com,mobil 414 29 315

Fakta:

  • Effektiv Altruisme er en global bevegelse som benytter vitenskapelige metoder og rasjonell tankegang for å finne de mest effektive måtene å forbedre verden på. Bevegelsen har i Norge aktive organisasjoner ved NTNU og UiO.
  • H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit har lenge hatt et sterkt internasjonalt engasjement og ble i 2006 utnevnt til spesialutsending for UNAIDS, FNs organisasjon for arbeid med HIV og AIDS.
  • Dr. Tore Godal ble i 1999 leder av sekretariatet i Den globale vaksinealliansen GAVI, etter å ha ledet opprettelsen av dette. Han er i dag spesialrådgiver i Utenriksdepartementet.
  • «Tore Godals innsats for å hjelpe fattige mennesker til bedre helse kan knapt overvurderes. Hans livsverk har trolig ført til at han er den nordmann som har reddet flest liv etter Fridtjof Nansen.» - Jens Stoltenberg, 2011