Matproduksjon

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 06.10.2021

Gode resultater fra arbeidstilsyn i Rogaland

Statsforvaltaren i Rogaland har jevnlig kontakt med Arbeidstilsynet. I år har Arbeidstilsynet prioritert  tilsyn knyttet til forebygging av Covid-19 (smittvern). Vi har fått lov til å formidle deres erfaringer fra tilsyn i jordbruket i Rogaland.  


Publisert 28.09.2021

Ostelandet Norge - lær meir om norsk ost

I løpet av dei siste 10 – 20 åra har det vore ein formidabel vekst i ysteri og ysteprodukt her til lands. Nå er informasjonen om dei samla på ein nettstad.


Publisert 16.09.2021

Bli med på ystekurs!

Den beste fagekspertisen i Norge innen melkeforedling er hyret inn til dette introduksjonskurset i ysting og foredling av rå melk.


Publisert 08.07.2021

Lokal mjølkeforedling står for viktig verdiskaping

Gardsmeieria i Norge leverer kvalitetsprodukt og gir norske forbrukarar eit større produktmangfald å velje blant. Tilbakemeldingane på produkta er jamt over gode og dei får rimeleg stor blest i media. Fleire blir inspirerte til å satse.


Publisert 07.07.2021

Stavanger Ysteri ble tildelt Matkulturprisen!

En overrasket og glad Lise Brunborg tok i mot hedersprisen under Gladmat i Stavanger i siste uke.


Publisert 29.06.2021

Gladmat i ny drakt

På onsdag startar Gladmat. Det blir lokalmattorg og sceneprogram som før, men i tillegg blir det inspirerande matturar rundt om i fylket, og spennande restaurantløyper.


Publisert 17.06.2021

Sterk satsing på mjølk og grønt

24 rogalandsbønder har fått tilskot til å bygge nye mjølkefjøs og 26 gartnarar vil satse på frukt, bær og grønsaker på friland og i veksthus.


Publisert 04.06.2021

Rekordpåmelding til Gladmat

I år vil heile 45 lokalmatprodusentar vise fram og selje sine utsøkte produkt på festivalen.


Publisert 22.04.2021

OmCider sider på Fevoll gard

Bodil Kvame har sagt opp stillinga i banken og satsar fullt på omstilling av garden frå gras og sau til frukt saman med mannen Andreas.


Publisert 05.01.2021

Pandemi har gitt auke i mjølkeproduksjonen i Rogaland

Pandemien har gitt større etterspørsel av norsk kumjølk i 2020, og TINE forventar stor etterspørsel også komande år. Tal frå Landbruksdirektoratet visar ein auke i disponibel kvote på 6,5 prosent frå 2019 til 2020, medan tal føretak er redusert med 3,7 prosent. Kvar fekk vi auke i mjølkekvote og kvar blei den redusert?