Dette innholdet er skrevet før 2019 da antall fylkesmannsembeter gikk fra 16 til 10. Informasjonen kan være utdatert.

De utvalgte bedriftene fra Oslo og Akershus - Grüne Woche 2017

20.- 29. januar 2017 går Internationale Grüne Woche (IGW) av stabelen for 82. gang i Berlin. Dette er en av verdens ledende forbruksmesser innen landbruk, mat og reiseliv.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 01.12.2016

Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen sammen med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin, og det blir i år 30. gang Norge deltar.

Osloregionen representerer Norge på Grüne Woche for 3. år på rad i 2017. En deltagelse på IGW er ikke bare en flott mulighet for utstillerne til å vise sine produkter for det tyske markedet, det er i tillegg en unik mulighet for relasjons- og omdømmebygging i Norge. Nye produkter og innovasjon, og nye samarbeid mellom bedrifter i Osloregionen, er resultater vi har sett fra tidligere deltagere. IGW får mye oppmerksomhet av media her hjemme, og en viktig del av deltagelsen er oppmerksomheten om bedriftene og Osloregionen som skapes i media.

Arbeidet med å velge ut bedriftene som skal delta fra Osloregionen startet opp på sensommeren, og det er et stort puslespill som skal på plass for at regionen skal få vist frem et best mulig bilde av hva Osloregionen kan tilby som matregion. Utvelgelsen har blitt gjort i nært samarbeid med partnerskapet, og man tilstreber å få med bedrifter som man ser har et klart potensiale til å få utbytte av deltagelsen, samt at de har et brennende ønske om å spre norsk matkultur ut i verden.

Hvert fylke stiller hvert år med 2 produsenter av lokalmat og /-drikke, en kokk og en lærling, samt en opplevelsesbedrift. Utstillerne som er plukket ut til å representere Oslo og Akershus i 2017 er:

Kjøttprodusent: Gården på Svartskog, som bidrar med fantastisk pancetta og salami.

Drikkeprodusent: Håndverksøl fra Oslos største håndverksbryggeri, Amundsen Bryggeri

Kokk Dave Maloney fra Oscarsborg Hotel & Resort, et historisk sted og flott festningsverk

Lærling Vidar Gjersdal Våde fra restaurant BA 53 på Frogner, som på kort tid har etablert seg som et av Oslos beste restauranthus

Opplevelsesbedrift: Fetsund Lenser, som er verdens eneste bevarte fløtningsanlegg

Sammen kommer disse til å utgjøre et viktig bidrag på den norske standen i å profilere Osloregionen som en viktig matdestinasjon for både utenlandske turister og nordmenn. I løpet av de 10 hektiske dagene messen varer, ventes over 400 000 besøkende, der i blant ca. 5 000 journalister og 70 landbruksministere, så det skulle være nok av muligheter til å selge inn Osloregionen.