Dette innholdet er skrevet før 2019 da antall fylkesmannsembeter gikk fra 16 til 10. Informasjonen kan være utdatert.

Klimasafari på Hadeland

Fylkesmannen tok i slutten på november med seg kommunene på klimasafari der målet var å gi inspirasjon til ulike klimatiltak.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 16.12.2016

Som et ledd i Fylkesmannens informasjon og veiledning om støtteordningen Klimasats, ble det 30. november gjennomført en rundreise på Hadeland, med besøk til konkrete tiltak og prosjekter med klimaambisjoner. Denne regionen utmerker seg med et regionsamarbeid på klima, og gjennomføring av en rekke konkrete tiltak. Formålet med turen var å gi kommune i Oppland inspirasjon til videre satsning på klimaarbeidet, ideer til konkrete tiltak og informasjon om støtteordningen Klimasats.

De 20 deltakerne fikk i løpet av en hektisk dag presentert en rekke prosjekter og tiltak rundt om kring på Hadeland. På første del av turen ble det spesielt satt fokus på tre som byggemateriale i nye bygg. Både Fagerlund barnehage på Jaren og Glasslåven på Granavollen har benyttet massivtre som byggemateriale. Bærekraft, energibruk og klima var stikkord for alle stoppestedene på turen, både i privatbolig, næringsbygg, sentrumsutvikling og reiseliv. Gå inn på de ulike undersidene for å finne mer informasjon om de ulike prosjektene. Her finner du også linker til foredrag som ble hold og linker til relevante informasjonssider.

Nedenfor følger en oppsummering av turen, samt informasjon om Klimasats 2017.

 

Kontaktpersoner