Dette innholdet er skrevet før 2019 da antall fylkesmannsembeter gikk fra 16 til 10. Informasjonen kan være utdatert.

Gamle saker

Her finner du tidligere publiserte nyheter 


01.12.2015

Tufteparkåpning på Lunner ungdomsskole

Det var uproblematisk for Lunner ungdomsskole å server is, marsipankake og kaffe i forbindelse med åpningen av ny Tuftepark på skolen. I parken kan de ekstra kaloriene trenes bort i lek og moro.


03.09.2015

Fagsamling Aktivt sinn – aktiv kropp, 27. august 2015

Bra oppmøte og mange fornøyde deltagere preget den første felles samlingen for alle skolene i Oppland som har tiltak for mer fysisk aktivitet ved sin skole med støtte fra Aktivt sinn – aktiv kropp. Her finner dere presentasjonene fra samlingen.


03.07.2015

10 millioner til livslang bevegelsesglede til nå

Prosjektet Aktivt sinn – aktiv kropp har hatt en ny tildelingsrunde. Til nå er det bevilget rett i overkant av 10 millioner kroner for å skape livslang bevegelsesglede hos alle ungdomsskoleelever i Oppland.


02.07.2015

Nye millioner til bevegelsesglede i Opplandsskolene

Prosjektet Aktivt sinn – aktiv kropp har som mål å skape varig bevegelsesglede for alle ungdomsskoleelever i Oppland. I prosjektet tredje tildelingsrunde er det bevilget nye to millioner kroner til ulike tiltak.


22.06.2015

Frisbeegolf åpnet på Øyer ungdomsskole

Øyer ungdomsskole har gjennom Aktivt sinn – aktiv kropp fått støtte til en aktivitetspark ved skolen. Her blir det Frisbeegolfbane, sykkelbane (pumptrack), natursti og rekrasjonsområde. Mandag 15. juni åpnet Frisbeegolfbanen – til stor glede for elevene ved skolen.


04.06.2015

Kronikk om ”Aktivt sinn – aktiv kropp”

Fylkesmann Christl Kvam og legene Jacob Grundt og Jørgen Hurum har skrevet en kronikk om sammenhengen mellom fysisk aktivitet, sunt kosthold og god helse – og læring i skolen. Dette som del av prosjektet ”Aktivt sinn – aktiv kropp” der helsefremmende tiltak for mer enn 7000 elever i ungdomsskolene i fylket testes ut de nærmeste årene. Les den her.


21.05.2015

Fagsamling Aktivt sinn – aktiv kropp

Vi inviterer alle skolene som deltar i prosjektet Aktivt sinn - aktiv kropp til heldags fagsamling torsdag 27. august på Lillehammer hotell. Tema for samlingen er skolenes arbeid i Oppland, erfaringsdeling, aktuell forsking på området og milepæler i prosjektet. Her finner du programmet for dagen og påmeldingsinformasjon.


12.02.2015

Strålende finaledag i skoleOL 2015

11. februar markerte vi at det er ett år igjen til den olympiske ild igjen tennes på Lillehammer med finalen i SkoleOL for alle ungdomsskoleelevene i Oppland og Hedmark. 100 elever danset, løp, hoppet, løftet, akte, kastet og deltok i kunnskapskonkurranser, blant annet, hele dagen i og utenfor Håkons hall.


12.01.2015

SkoleOL - De skoleolympiske vinterleker 2015

Snart er det nøyaktig ett år til den olympiske ild igjen tennes i Lillehammer. Dette markeres blant annet med finalen i SkoleOL for alle ungdomsskolene i Hedmark og Oppland. Prosjektet Aktivt sinn - Aktiv kropp er medspiller.


12.01.2015

8. klasse ved Slidre Skule vant skoleprisen i 2014

Prosjektet «Aktivt sinn – Aktiv kropp» har nå gjennomført et pilotprosjekt for en konkurranse om å være den mest aktive ungdomsskolen i Oppland og Hedmark. Målet var å teste ut dette konseptet før det gjennomføres for alle ungdomsskolene i de to fylkene. Vinner ble en 8. klasse ved Slidre Skule.