Tord gjør nybrottsarbeid!

Tord Kolstad bygger bolighus i massivtre, sannsynligvis det første i Nordland fylke. På Jensvoll i Bodø er det på få dager montert et tre etasjes hus som skal bli til to leiligheter på 130 m2 hver. Disse har felles takterrasse og parkering i carport.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 30.08.2019

Foto: Stein-Petter Hillestad«Det var Fylkesmannens prosjekt Tre inn i fremtiden, som satte meg på sporet av å bygge i massivtre», sier utbygger Tord Kolstad til prosjektleder hos Fylkesmannen, Stein-Petter Hillestad.

«Med økende miljøfokus og større forståelse for hva det innebærer å bygge i massivtre, var valget enkelt: Fotavtrykket til materialene som går inn i bygg- og anleggsektoren er totalt omtrent like stort som alt utslipp fra privatbiler. Så det er klart at alt teller, og vi vil bidra positivt til klimaregnskapet. Dessuten synes jeg resultatet tegner til å bli rett og slett vakkert!», sier Kolstad.

Med en nysgjerrig arkitekt som venn, Arnbjørn Lærdal fra Nordic Design & Building Solutions, og med engineering-kontakter i Portugal i kombinasjon med elementer fra Østerrike, blir dette et pionerprosjekt i Nordlandssammenheng. Lokale entreprenører får ny kunnskap, og når bygget er ferdig i løpet av høsten skal det selges.

Tord opplyser at denne byggemetoden er konkurransedyktig kostnadsmessig i forhold til konvensjonell bygging. Underveis er dette bekreftet ytterligere.
«Det er ikke siste gang vi gjør dette!», konkluderer Kolstad.

Tord Kolstad