Evenes skole i massivtre ferdigstilles

Peab Bjørn Bygg bygger Evenes skole og flerbrukshall. Skolen ferdigstilles i september, flerbrukshallen i juni 2021

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 02.07.2020

Det er en stolt prosjektingeniør, Fredrik Johansen, fra PEAB som tar imot oss på denne fine sommerdagen. Han synes at massivtre er meget spennende, det er lett å arbeide med, det er en stille og rolig arbeidsplass og han kjenner at det er et fint klima i bygget.

Sweco i Narvik har bidratt med prosjektledelse fra tidligfase med overgang til byggherreombud i gjennomføringsfasen. Prosjektleder er Liv H. Alm og byggherreombud er Kurt Nystad.

Liv H. Alm sier at prosjektet er fantastisk flott, all ære til Arkitekt Helge Lunder i MDH Arkitekter etter vel gjennomført arkitekt konkurranse. Massivtre-byggene, skole og flerbrukshall, med utomhusanlegg, blir som et nytt kulturbygg på Liland.

Prosjektleder hos Fylkesmannen i Nordland, Stein-Petter Hillestad, skryter av Evenes kommune som tar et fremtidsrettet klima- og miljøansvar, og takker Sweco for å ha vist interesse for massivtre ved å ha deltatt på en liten kunnskapsreise i regi av Nordland Fylkeskommune, Innovasjon Norge og Fylkesmannens prosjekt "Tre inn i fremtiden".

Samlingssalen får egen amfitrapp, en foldevegg mot klasserom utvider størrelsen slik at det er plass til ca. 200 mennesker. (Foto: Stein-Petter Hillestad, Fylkesmannen i Nordland)

Prosjektingeniør PEAB Bjørn Bygg, Fredrik Johansen, viser oss samlingssalen. (Foto: Stein-Petter Hillestad, Fylkesmannen i Nordland)