Utstrakt bruk av tre på Tower Hotell, Fauske

"- Dette skal se ut som et 24-etasjes trehus", sier arkitekt Ingebjørg Skaare fra Snøhetta som sammen med kollega Joshua Teas presenterte det nye hotellet på Fauske. Hotellet planlegges med massivtre i etasjeskillerne og utstrakt bruk av synlig tre i rommene.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 01.09.2017

Fauske Næringsforum arrangerte 30.8. et meget vellykket møte på Fauske Hotell for en fullsatt konferansesal med forventningsfulle mennesker og mye presse tilstede. Det var stor spenning knyttet til hva Snøhetta sammen med eier Stig Otto Nilsen og direktør Trine Nøvik skulle vise frem for første gang.

Hotellet er nå flyttet ut i havet og blitt et særdeles smalt bygg. Dette har gjort at man har måttet gå bort fra en tenkt bæring i massivtre/limtre. Bæringen blir nå i stål kombinert med veggskiver i betong på grunn av store vindlaster. Etasjeskillerne planlegges i massivtre.

Forsamlingen likte godt det de fikk se, og prosjektleder hos Fylkesmannen i Nordland, Stein-Petter Hillestad, er svært glad for planene om utstrakt bruk av tre og ønsket om å bygge et klima- og miljøvennlig hotell og kulturhus på Fauske.

 

Pressemelding Snøhetta - Utdrag.

Alle hotellrommene har utsikt fra gulv til tak, også på baderommene. Interiørene preges av trekledte vegger og himlinger.
Mulighetsstudien undersøker hvordan Tower hotell kan ha en utstrakt bruk av tre. Tre er bundet Co2, inneholder ingen miljøgifter, er et levende materiale som puster, lukter godt og er behagelig å ta på.
I samarbeid med Fylkesmannen i Nordland er denne mulighetsstudien del av ”Prosjektet Økt bruk av tre i Nordland”. Prosjektet skal øke bruken av tre i bygg og bidra til økt lokal verdiskaping innenfor treindustri i Nordland.

Link til hele pressemeldingen.