Tre inn i fremtiden - Økt bruk av tre

Prosjekt «Tre inn i fremtiden» skal motivere til økt bruk av tre i bygg og bidra til økt lokal verdiskaping innenfor treindustri i Nordland. Treindustrien, arkitekt- og byggebransjen skal mobiliseres til å satse på innovative utviklingsprosjekter med tre og treprodukter som tema. 

Prosjektet er finansiert som et spleiselag mellom Fylkesmannen, Innovasjon Norge og Nordland fylkeskommune. Prosjektets første tre år fra 2015-2018, med navn «Økt bruk av tre i Nordland», har fått sin forlengelse til 2021. Prosjektleder er Stein-Petter Hillestad.


09.07.2018

Massivtrefabrikk til Beiarn eller Gildeskål?

Begi AS og Kvanto Bygg AS inviterte i forrige uke representanter for den finske massivtrefabrikken Crosslam Oy til møter og befaringer i kommunene Beiarn og Gildeskål.


09.07.2018

Midlertidige modulbygg i massivtre

Begi AS og Kvanto Bygg AS fra Gildeskål og Beiarn har engasjert arkitekt Sami Rintala til å tegne midlertidige modulbygg i massivtre. Vi skal utvikle og levere bærekraftige byggløsninger med høye miljømål, godt inneklima og lave kostnader, er slagordet til Begi AS.


14.06.2018

"- En sånn skole vil vi også ha!"

Nordland Fylkeskommune bygger Hadsel Videregående skole i massivtre.
Hadsel kommune har høye klimamål, de skal være like gode som Fylkeskommunen.


26.04.2018

Fyr og flamme hos Gnist

Det var fyr og flamme hos Gnist forleden, og brann var ett av de hete temaene.


24.04.2018

Massivtre i rute på Stokmarknes

Byggingen av 3.600 m2 fremtidsrettet videregående skole på Stokmarknes er i full gang.


13.04.2018

Miniseminar massivtre

Muligheter og perspektiver på målrettet arbeid med massivtre

 

 


09.03.2018

Tre inn i fremtiden!

Fylkesmannen i Nordland er i samarbeid med Nordland fylkeskommune og Innovasjon Norge klar med prosjektet "Tre inn i fremtiden". Prosjektet skal følge opp regjeringens ønske om å bruke mer tre for bedre klima og miljø. Prosjektet skal også bidra til økt lokal verdiskaping innenfor treindustrien i fylket.


05.01.2018

Økt kunnskap for økt trebruk

Det skal bygges ny by og ny flyplass i Bodø. Avinor og entreprenør Gunvald Johansen AS ønsker å være i forkant for å få kvalifisert kunnskap til de høye miljøkravene som stilles. Byggeplassbesøk er en viktig del av kompetanseoppbyggingen.


18.12.2017

Omsorgsboliger i massivtre og verdens høyeste trebygning

Meløy kommune vil bygge omsorgsboliger, Consto vil bygge flerbolighus i Vågan kommune og Sweco fra Narvik skal bedre sin rådgiverkunnskap på tre og massivtre.


23.10.2017

Nordland Fylkeskommune tar et massivt klima- og miljøansvar

Fylkeskommunen er i gang med fremtidsrettet skolebygg. Kontrakt for Hadsel Videregående skole er signert med Nilsen & Haukland AS i Harstad.