Øvde på dataangrep mot kommunenes IKT-systemer

Øvelse Nordland ble arrangert 26. januar 2021. Kriseledelsen fra 33 kommuner deltok.
Øvelse Nordland ble arrangert 26. januar 2021. Kriseledelsen fra 33 kommuner deltok.

33 kommuner i Nordland deltok på årets Øvelse Nordland. Tema var dataangrep mot kommunenes IKT-systemer. - Vi er imponert over av at så mange kommuner tok seg tid til å øve i en svært utfordrende tid, sier øvingsleder Lise Blix Olsen hos Statsforvalteren i Nordland.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 22.03.2021 av Wigdis Korsvik

26. januar 2021 gikk Øvelse Nordland av stabelen for 6. året på rad. Dette er en øvelse som er rettet mot kommunenes øverste kriseledelse.

Årets scenario var sammenfallende hendelser som bygget på pandemisituasjonen vi står i, og et dataangrep mot kommunens IKT systemer. Øvelsen ble gjennomført som en diskusjonsøvelse med løpende innspill fra Statsforvalteren.

- Temaet er svært tidsaktuelt og kommunenes evaluering viser at scenarioet var nyttig å øve på, sier øvingsleder Lise Blix Olsen.

Samtlige kommuner mener det er svært viktig med et oppdatert og innøvd beredskapsplanverk for å kunne håndtere en digital hendelse, og samtidig opprette en normalfunksjon så raskt som mulig.

Flere av de nasjonale trusselvurderingen for 2021 påpeker hvor viktig det er for norske virksomheter å jobbe aktivt med sikkerhetskultur (er) for å ruste seg mot ondsinnede aktører.

- Vi anser øvelsen som en suksess, selv om ikke alle kommuner fikk øvd i år, og håper kriseledelsene har fått noen læringspunkter som kan ruste de bedre i en faktisk hendelse, sier Lise Blix Olsen.

(se link til rapporten på siden her)

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.