Sandnessjøen vgs vinner Dronning Sonjas skolepris

Statsråd Guri Melby og juryen i Dronning Sonjas skolepris presenterte årets prisvinner i en audiens på Slottet.
Statsråd Guri Melby og juryen i Dronning Sonjas skolepris presenterte årets prisvinner i en audiens på Slottet. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff.

En enstemmig jury har kåret Sandnessjøen videregående skole i Nordland som vinner av Dronning Sonjas skolepris for likeverd og inkludering 2021. Dette ble offentliggjort under en audiens med juryen på Slottet torsdag. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 30.09.2021

– Gratulerer til Sandnessjøen videregående skole. Jeg gleder meg til å dele ut prisen til skolen senere i år. 19 skoler fra hele landet var nominert til årets pris. Det viser at det foregår mye positivt i dagens skole, sier Dronningen.

Prisen vil bli delt ut 2. i desember i år, skriver Det Norske Kongehus på sine nettsider.

En verdig vinner

– Sandnessjøen videregående skole er en verdig vinner. Skolen utmerker seg med sitt langsiktige arbeid med inkludering og trygt og godt læringsmiljø, der de ser den enkelte elev og strekker seg langt for at elevene skal ha et fellesskap og en trygg skole, sier juryleder Inga Bostad i en pressemelding fra Utdanningsdirektoratet.

I år var det 19 skoler som var nominert til skoleprisen. Juryen vektlegger at skolen er en positiv drivkraft i lokalmiljøet og samarbeider med lokalt næringsliv for å sikre læreplasser for sine yrkesfaglige elever.

Blikk for den enkelte

Sandessjøen videregående har 450 elever og 110 lærere og ligger på Helgelandskysten i Nordland. Mange av elevene bor på hybel, og skolen arrangerer flere kveldsaktiviteter for alle elever på skolen.

Skolen har tatt et stort ansvar for inkludering og integrering i samfunnet, og satser blant annet på norskopplæring som inkludering. Det er viktig for skolen å involvere elevene i alt de gjør, og skolen har et godt og systematisk samarbeid med elevenes hjem. Skolens visjon er «kvalitet med blikk for den enkelte».

- Glade og stolte

- Vi er glade og stolte over å vinne prisen. Vi er opptatt av likeverd og inkludering i hverdagen, og hos oss er alle like viktige, uansett hudfarge, kjønn, bakgrunn og om eleven presterer på topp, eller ikke fullt så bra. Trygghet og trivsel kommer først, uten dette i bunnen nytter det ikke å drive god undervisning eller annen pedagogisk aktivitet, sier Arne Tømmervold, rektor ved Sandnessjøen videregående skole.

Prisutdeling i desember

Hennes Majestet Dronning Sonja har selv tatt initiativ til prisen. I 2021 er det 15. gang hun deler den ut. Prisen består av 250 000 kroner, et diplom og et kunstverk med tittelen «Vekst», signert Dronningen.

Dronningen deler ut prisen på Sandnessjøen videregående skole 2. desember.

Kontaktinformasjon:

Juryleder
Inga Bostad
930 85 191

Pressekontakt i Utdanningsdirektoratet
Stine Grimsrud
sgr@udir.no | 97 19 42 50

Sandnessjøen videregående skole er vinner av Dronning Sonjas skolepris for likestilling og inkludering 2021.
Sandnessjøen videregående skole er vinner av Dronning Sonjas skolepris for likestilling og inkludering 2021. Foto: Arne Tømmervold / Sandnessjøen videregående skole..

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Akkreditering for presse

Presse som ønsker å dekke Dronningens besøk, må sende søknad om akkreditering på e-post til kommunikasjonssjef Wigdis Korsvik fmnowko@statsforvalteren.no  innen mandag 29. november kl. 12.00

Merk e-posten med "Akkreditering 2. desember 2021.

Fakta om Dronning Sonjas skolepris

Prisen ble etablert i 2006 etter initiativ fra Dronning Sonja. Den tildeles hvert år en skole som har utmerket seg ved å praktisere likeverd og inkludering.

Dronningen deler selv ut prisen ved et besøk på skolen.

Det er Utdanningsdirektoratet som administrerer prisen, og Statsforvalteren nominerer skoler fra sitt område.

Kriterier for tildeling:

Skolen arbeider langsiktig, systematisk og kunnskapsbasert med elevenes læringsmiljø.

Skolen praktiserer likeverd og inkludering på en slik måte at hver enkelt elev opplever å bli verdsatt i et miljø preget av medvirkning, trygghet og fellesskap.

Skolen kjennetegnes ved positive relasjoner mellom elevene og de ansatte, og elevene imellom – og ved et godt samarbeid mellom skole og hjem.

Kilde: Det Norske Kongehus