Barnevernkonferansen 2021

Dato:
16. november 2021 10.00 - 17. november 2021 14.00
Sted:
Scandic Havet, Bodø
Arrangør:
Statsforvalteren i Nordland
Målgruppe:
Ansatte i kommunalt barnevern

Statsforvalteren inviterer i samarbeid med Angell advokatfirma ansatte i barneverntjenestene til fagkonferanse i Bodø 16.-17. november 2021. I år vil konferansen blant annet omhandle ny barnevernlov, arbeid med gjenforening av barn og foreldre etter omsorgsovertakelse og oppfølging av samvær. Vi vil også få et gjensyn med motivator og inspirator Riccardi Pellegrino.

Publisert 30.08.2021

På dag 1 vil Angell advokatfirma ved Snorre Nordby og Ingrid Maria Holm presentere ny barnevernlov med fokus på sentrale endringer. De vil også ta for seg praktisk samarbeid mellom advokat og barneverntjeneste. På slutten av dagen vil vi få et gjensyn med motivator og inspirator Riccardi Pellegrino.

På dag 2 vil Gunn Astrid Baugerud, førsteamanuensis ved OsloMet ta for seg samvær etter omsorgsovertakelse i et barnefaglig perspektiv.

Fylkesnemnda i Nordland vil presentere en oversikt over endringssaker og justering av praksis etter de norske barnevernssakene som er avgjort av menneskerettsdomstolen de siste årene.

Videre vil Bufdir presentere sitt arbeid med retningslinjer om fastsettelse av samvær etter omsorgsovertakelse. 

Pandemisituasjonen

Vi tar forbehold om smittesituasjonen rundt Covid 19 og eventuelle nye retningslinjer fra helsemyndighetene. Dersom vi må avlyse arrangementet, vil vi forsøke å få til en digital samling med deler av programmet på Teams. Dette vil vi komme tilbake til.

Kostnader

Fylkesmannen dekker hotellovernatting fra 16.-17. november for inntil to medarbeidere fra hver barneverntjeneste. I tillegg dekkes dagpakke inkl. lunsj begge dagene, samt middag den 16. november.

Lofoten barnevern, Narvik, Rana og Vefsn vil få dekket utgifter for inntil 4 deltakere. Barneverntjenesten Ytre-Helgeland, barneverntjenesten Sør-Helgeland og Vesterålen barnevern får dekket utgifter for inntil 6 deltakere fra hver tjeneste. Bodø vil få dekket dagpakke og middag for inntil 8 personer.

Den enkelte kommune dekker selv reiseutgifter.

Dersom noen trenger hotellovernatting fra 15.-16. november, må dette avtales direkte med hotellet, og betales av kommunen.

Tidsramme

Konferansen starter kl. 10.30 den 16. november og avsluttes med lunsj kl. 13.00 den 17. november. Programmet finner du til høyre på siden.

Påmelding

Påmelding gjøres elektronisk i påmeldingsskjemaet under. Påmeldingen er bindende. Dersom påmeldte ikke møter vil kommunene bli belastet for utgiftene.

Påmeldingsfrist er satt til 8. oktober 2021. Det vil ikke bli anledning til å melde seg på konferansen etter at fristen er utløpt. Eventuelle endringer/ bytte av deltakere må den enkelte tjeneste selv gjøre i kontakt med hotellet.

Velkommen til spennende dager i Bodø!