CIBUM - seminar om videreforedling av kjøttprodukter

Dato:
6. oktober 2021 11.00 - 7. oktober 2021 20.00
Sted:
Bodø
Arrangør:
Statsforvalteren i Nordland
Målgruppe:
Se tekst i hovedsaken
Påmeldingsfrist:
15. september 2021 12.00
Godsaker fra Stavsmarken gård på Vega. Foto: Hanne-Sofie Trager, Statsforvalteren i Nordland

CIBUM er latin og betyr "kjøtt" eller "måltid". Ønsker du kunnskap og inspirasjon til å utvikle, selge og markedsføre dine egenproduserte kjøttprodukter? Ønsker du i tillegg en unik mulighet til god nettverksbygging med andre i samme situasjon som deg? Meld deg på seminaret før 15. september!

Publisert 17.08.2021

Seminarets innhold

I løpet av noen intense og innholdsrike dager skal vi:

  • Fylle på med faglig innhold om bl.a. ulike merkeordinger, hvordan selge mer, historiefortelling mm.
  • Sørge for inspirasjon fra gårdbrukere som har satset på merkevarebygging.
  • Gjennomføre smaksverksted med egne produkter.
  • Invitere til Gjestebud med våre venner i virkemiddelapparatet
  • Arrangere Kjøtt-torg (minimesse) for grossister og ledere i HOREKA for egne produkter
  • Delta på REKO-ringen i Bodø for de som ønsker det.

Her er det altså bare å glede seg og melde seg på! Detaljert program finner du i høyremenyen.

Målgruppe

Vi ønsker spesielt de som deltok på studieturen kalt "Slakteri og Videreforedling av kjøtt" som gikk til Trøndelag, velkommen til å melde seg på seminaret, som en oppfølging av turen. I tillegg ønsker vi velkommen andre i Nordland som er i startfasen eller akkurat har rukket å etablere seg med videreforedling på kjøtt. Her gjelder først til mølla-prinsippet. Det er 16 plasser til disposisjon. Du vil etter påmeldingsfristen få e-post om du har fått plass. Ikke bestill billetter av noe slag før du har fått bekreftet plass på seminaret.

Praktisk info til deltakerne

  • Påmelding innen 15. September, kl.12.00.
  • Du må selv komme deg til/fra Bodø for egen regning.
  • Prosjektet dekker ikke overnatting/frokost.
  • Prosjektet dekker alle måltider som oppsatt i programmet. Vann/Te/Kaffe er inkludert
  • Du må i forkant av seminaret beskrive for kokken som skal lede smaksverkstedet hvilke produkter du på dette tidspunktet har tilgjengelig, og så vil hun/han gi deg beskjed om hva og hvor mye du skal ta med av de ulike sortene. Kokken tar direkte kontakt med deg etterhvert.
  • Som et resultat av smaksverkstedet blir vi å invitere representanter fra Innovasjon Norge, Nordland fylkeskommune, Nordland bondelag, Nordland Bonde- og Småbrukarlag og Nordnorsk Reiseliv as til gjestebud for å dele måltidet sammen med oss.
  • Det tas forbehold om endringer i programmet og gjennomføring av seminaret i henhold til enhver tids gjeldende regler for smittevern.

Bakgrunn

Nordlands topografi og naturlige geografiske forutsetninger gjør at vi har gode muligheter til å utnytte beiteressursene som er gitt oss for å produsere særlig godt kjøtt. I forbindelse med kartleggingen av Regional plan landbruk, kom det fram at videreforedlingsgraden av kjøtt var lav, og at det lå et ubeskrevet potensiale for verdiskaping ved å satse på slik produksjon.

Det ble derfor tidlig i prosjekt Gårdsturisme og Matopplevelser gjennomført en studietur for etablerere som var interessert i å skape nye arbeidsplasser og øke inntjeningen på gården. Denne tok mål av seg å vise ulike tilnærminger både på slakteri og videreforedlingsbedrifter.  Turen ble svært vellykket, og de som var med ønsket seg en oppfølging. Dette seminaret er et direkte svar på dette.

Tiltaket er muliggjort gjennom prosjektet Gårdsturisme og Matopplevelser i Nordland. Prosjektet er finansiert av Statsforvalteren og Nordland fylkeskommune.

 

Påmeldingsskjema CIBUM

Bekreftelse
Dato:
6. oktober 2021 11.00 - 7. oktober 2021 20.00
Sted:
Bodø
Arrangør:
Statsforvalteren i Nordland
Målgruppe:
Se tekst i hovedsaken
Påmeldingsfrist:
15. september 2021 12.00

Kontaktpersoner