Søknad om mudring og dumping - Langstranda - Bodø

Høringsfrist:
28. oktober 2020

Nordland Betong har søkt Fylkesmannen om tillatelse til tiltak i sjø i forbindelse med utdyping foran bedriftens kai ved Langstranda i Bodø. 

Publisert 29.09.2020

Om tiltaket

Det søkes om å mudre ca. 800 kubikkmeter sjøbunn over et areal på ca. 2000 kvadratmeter. Det skal utdypes ned til -6 meter. Mudremassene ønskes dumpet i sjøen omtrent 500 m fra mudreområdet på 20-30 meters dyp. Prosjektet planlegges gjennomført høsten 2020 over en periode på 5 dager.

Forurensning

Det ble tatt prøver av sjøbunnen i området som skal mudres og i et referanseområde rett ved mudreområdet. Prøvene viste lite til ingen forurensning da alle stoffene det ble testet for viser bakgrunnstilstand eller god miljøtilstand (tilstandsklasse 1 eller 2). Det er ikke tatt sedimentprøver i området der massene ønskes dumpet.

Naturverdier

Det er observert ulike sjøfugler i nærheten av tiltaksområdet der flere arter er i kategorien ansvarsarter eller nær truet. Det er registrert større sammenhengende forekomster av naturtypen skjellsand i store deler av fjorden utenfor Langstranda (Svartoksleia). Naturtypen er registrert fra ca. 100 meter fra kaien, og er verdisatt som svært viktig.

Høring

Søknaden legges til offentlig gjennomsyn hos Bodø kommune.

Ytterligere opplysninger kan fås ved henvendelse til Fylkesmannen i Nordland, tlf. 75 53 15 50. Eventuelle merknader sendes på e-post til fmnopost@fylkesmannen.no innen 28. oktober 2020.