Dette innholdet er skrevet før 2019 da antall fylkesmannsembeter gikk fra 16 til 10. Informasjonen kan være utdatert.

Sittende fylkesmann gratulerer ny fylkesmann i Trøndelag

Stortingsrepresentant Frank Jenssen ble i statsråd i dag utnevnt til fylkesmann for Trøndelag. Fylkesmann Inge Ryan i Nord-Trøndelag gratulerer Jenssen med jobben.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 13.01.2017

De to Fylkesmannsembetene i Nord- og Sør-Trøndelag slås sammen til et embete fra 1.januar 2018. I statsråd i dag ble Frank Jenssen utnevnt til fylkesmann for Trøndelag. 

-Jeg ønsker å gratulere Frank Jenssen med jobben som fylkesmann for Trøndelag. Jenssen har en krevende og spennende jobb foran seg, og jeg ønsker han alt godt og lykke til med oppgavene som venter, sier fylkesmann i Nord-Trøndelag Inge Ryan.

Siden 2009 har Inge Ryan vært Kongens og Regjeringens fremste representant i Nord-Trøndelag. Han tiltrådte 2. november 2009. Da tok han over etter at fylkesmann Inger Lise Gjørv gikk av etter aldersgrensen juni 2008. 

Stortingsrepresentant Frank Jenssen blir altså den første fylkesmannen for det sammenslåtte embetet i Trøndelag fra 1/1-2018.-Det er en stor tillitserklæring å bli utnevnt som Fylkesmann i Trøndelag. Jeg gleder meg til å lede et nytt, samlet embete som har viktige oppdrag på vegne av staten, og på vegne av innbyggerne i det nye fylket. Jeg er glad for at dagens to embeter har dyktige ansatte som allerede er i godt gang med sammenslåingen av det nye embetet
, som skal ledes fra Steinkjer, sier den kommende fylkesmannen for Trøndelag Frank Jenssen.