Lokalmat og reiseliv

Foto: Statsforvaltaren i Møre og Romsdal.
Oppdatert 23.02.2024

Matproduksjonen skal sikre ønsket om trygg mat, kvalitet, mangfald og miljøvenleg produksjon. Statsforvaltaren er pådrivar for verdiskaping og næringsutvikling med utgangspunkt i sunn og trygg norsk mat.

Fylkeskommunen forvaltar tilskotsordningar som kan bidra til at fleire matprodusentar foredlar eigne råvarer og tilbyr forbrukarane gode matopplevingar. Midlar til bedriftsutvikling blir forvalta av Innovasjon Norge. Næringsutvikling innan matproduksjon er blant anna knytt til lokal matkultur og lokale spesialitetar, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Statsforvaltaren samarbeider med andre statlege etatar, Innovasjon Noreg, fylkeskommunane, kommunane og ulike organisasjonar i dette utviklingsarbeidet.

Vis meir

Statsforvaltaren i Møre og Romsdal har fagkompetanse på lokal mat og landbruksbasert reiseliv. Vi bidreg til å auke verdiskapinga i landbruket. Det gjer vi ved å mobilisere til auka aktivitet, gjennom nettverkssamarbeid i næringa og gjennom kompetanseutvikling.

Statsforvaltaren har felles gründersatsing med fylkeskommunen og Innovasjon Norge under merkevara hoppid.no.

Statsforvaltaren deltek i prosjektet «Reiseliv, mat og kultur» som blir leia av Møre og Romsdal fylkeskommune.


Publisert 08.08.2016

Flatbrød med Ramsløk til topps på Oi!

Flatbrød med ramsløk fra Mosbøen Gård i Øksendal vart i år kåra til Årets produkt i OI!, Trøndersk Matfestival. Mosbøen gjekk til topps i konkurranse med alle dei andre landbruksbaserte produkta på festivalen!


Publisert 01.07.2016

Fleire matfestivalar i Møre og Romsdal

Sal av lokal mat har vorte svært populært på messer og festivalar, og i Møre og Romsdal er det ei rad festivalar, som tilbyr lokalmat i samarbeid med lokale produsentar.


Publisert 07.12.2015

Festdag på Herøy omsorgssenter

Den 24.november inviterte Fylkesmannen til fest hos fylkesvinnar Herøy helse- og omsorgssenter, for å overrekke diplom og premie frå Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug.


Publisert 02.11.2015

Herøy helse- og omsorgssenter til topps

Ein samrøystes fylkesjury har kåra Herøy helse- og omsorgssenter til vinnar av konkurransen «Gylne måltidsøyeblikk» i Møre og Romsdal.


Publisert 13.07.2015

Program for ØKOUKA

Det er snart klart for ØKOUKA, der hovudmålet er å gjere økologisk mat og økologisk landbruk meir synleg.


Publisert 08.07.2015

Vil skape større matglede for eldre


Publisert 08.07.2015

Gylne måltidsøyeblikk

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug inviterer alle landets sjukeheimar og institusjonar til ein konkurranse rundt matglede for eldre. Konkurransen skal auke medvitet om maten og kva måltida har å seie for eldre. Statsråden skriv no brev til alle ordførarar der ho bed dei engasjere seg for å betre institusjonsmaten.


Publisert 09.01.2015

Tingvollost fekk pris for beste meieriprodukt

Den vellagra blåmuggosten Kraftkar frå Tingvollost AS gjekk av med sigeren for Årets beste meieriprodukt i Det Norske Måltid. Kristin Waagen og Egil Smith-Meyer mottok den gjeve prisen under prisutdelinga i Stavanger torsdag.


Publisert 03.12.2012

Målsetjingar for matsatsinga i Møre og Romsdal

Målet for matsatsinga i Møre og Romsdal er å:

- auke mangfaldet, volumet og lønsemda av lokale matspesialitetar.
- styrke lokalmatprodusentane sin  marknadsposisjon i varehandel og reiseliv.